Kvällsskrivning med datorn i knä
Sittter i sängen med datorn i knä.
Ligger även & lyssnar på Joline som snarkar gott lite smått ;)
Känner mig lite halvsliten, men har gjort kväller. Så de e bara & somna.. om de nu vore så lätt.
Men men.
Pratade med Darling tidigare ikväll ♥ saknaden blir lite påtaglig just då, men dock inte så mkt hehe..
1 dag måste ja klara mig =P
Bra & vara ifrån lite granna.
Vinder viner utanför fönstrena, lite så här halvstorm här.
Dom sa på radion då ja for till S hamn att de va
på väg in en snöstorm i sverige?! Tänk om skiten kunde försvinna.. alltså snön.
Nu räääck dää!
Här är receptet Sara =)
Ingredienser
Pajdeg:
125 g smör
½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
3 dl vetemjöl
1 äggula
1 krm salt
Fyllning:
200 g mörk choklad, 70% kakaohalt
100 g mjölkchoklad
50 g smör
2 dl vispgrädde
Ev en liten skvätt konjak
Garnering:
Färska bär
Gör så här
Pajdeg:
Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna i en matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter. Låt stå kallt i ca 1 timme. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 175º ugn i ca 25 min.
Fyllning:
Hacka chokladen.
Smält smöret på svag värme, det får inte brynas. Tillsätt grädde och låt koka upp.
Dra kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den är helt smält. Smaksätt ev med konjak.
Häll smeten i pajskalet och låt den svalna.
Täck med plastfolie och ställ pajen i kyl i minst fyra timmar, men gärna över natten.
Garnera med färska bär inför serveringen.
Gör så här
Pajdeg:
Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna i en matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter. Låt stå kallt i ca 1 timme. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 175º ugn i ca 25 min.
Fyllning:
Hacka chokladen.
Smält smöret på svag värme, det får inte brynas. Tillsätt grädde och låt koka upp.
Dra kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den är helt smält. Smaksätt ev med konjak.
Häll smeten i pajskalet och låt den svalna.
Täck med plastfolie och ställ pajen i kyl i minst fyra timmar, men gärna över natten.
Garnera med färska bär inför serveringen.
Ja just.. min kusin ligger på förlossningen nu.
Håller tummarna för att de går bra =)
Hon ska föda tvillingar..
kul hehe..

Kommentarer
Sara
Hehe thank you! Nu läre ju jag prova baka den å!
Trackback